Vuoden 2021 parhaat pelitärpit – kokeile näitä!

mobiili pelit

Etsikö kenties pelattavaa? Game Time on listannut tähän alle vuoden 2021 parhaimmat pelitärpit. Näiden pelien joukossa ovat ne tietokone-, konsoli-, ja mobiilipelit, jotka ihastuttivat vuonna 2020 ja vuoden 2021 aikana.

Keskitymme tässä artikkelissa etenkin niihin peleihin, joiden julkaisuvuosi on ollut 2020 tai 2021, tai ne ovat muodostuneet ilmiöiksi edellisen vuoden aikana. 

Tämä artikkeli sisältää juonipaljastuksia, joten luethan omalla vastuulla!

Last of Us 2

Ehkä koko vuoden odotetuin peli Last of Us Part II on päässyt listallemme mukaan. Peli itsessään aiheutti suuren kohun ennen julkaisua, sillä kaikki eivät pitäneet pelin päähenkilö Ellien olevan seksuaalivähemmistöön kuuluva hahmo, ja kuinka peli käsittelee hienovaraisesti vähemmistöjen asemaa ja oikeuksia.

Lisäksi peli aiheutti kohun myös sillä, kuinka edellisosan päähenkilö Joelin kuolema tapahtuu jo heti pelin alussa ja pelaajat joutuvat pelaamaan noin kolmasosan hänet tappaneen Abbyn hahmolla. Ellie luonnollisesti lähtee kostoretkelle postapokalyptiseen maailmaan.

Jos pidit alkuperäisestä Last of Us:sta, tulet todennäköisesti pitämään tästä jatko-osasta. Pelissä on aivan samaa tunnelmaa kuin alkuperäisessä pelissä, vaikkakin pelimekaniikat ovat asetetta paremmat tässä uudessa pelissä. Ehdottoman iso suositus!

Ghost of Tsushima

Jos olet koskaan pohtinut, millaista olisi olla klaaninsa viimeinen samurai 1270-luvun Japanissa Tsushiman saarella taistelemassa mongoleita vastaan, Ghost of Tsushima tarjoaa sinulle tähän vastauksen.

Videopelinä open world-periaatteella toimiva pläjäys on varsinaista silmäkarkkia, mutta valitettavasti se on tarinankerronnaltaan älyttömän hidas teos. Ensimmäinen kolmannes pelistä menee tehtävien perässä juostessa, sekä raapiessa kokoon jonkinlaista käsitystä juonesta. Mutta kun peliin jaksaa uppoutua jonkin aikaa, aukeaa se kuin lootuksen kukka.

Tarina kertoo Jin Sakai -nimisestä samuraista, jonka tehtävänä on vapauttaa Japaniin kuuluva Tsushiman saari mongoleiden ikeen alta. Matkan varrella mukaan tarttuu niin ystäviä kuin vihollisiakin. 

Vaikka pelinä Ghost of Tsushima vaatii uppoutumista, on se yksinkertaisesti yksi näyttävimmistä peleistä tälle vuosikymmenelle.

Among Us

Vaikka Among Us on julkaistu vuonna 2018, emme voisi tehdä listausta tämän vuosikymmenen parhaimmista tai pelatuimmista peleistä. Among Us:n suosio räjähti käsiin etenkin viime vuonna karanteenien aikoihin.

Pelin idea on simppeli: yritä tunnistaa petturi tiimikavereiden eli miehistön joukosta tai yritä petturina sabotoida muiden työtä ja tappaa heidät yksitellen pois. Miehistön tehtävänä on suorittaa kasa erilaisia tehtäviä aikarajojen puitteissa. Petturit yrittävät pistää kapuloita rattaisiin. Jos joku löytää ruumiin, on aika pitää palaveri ja potkia mahdollinen petturi ulos.

Among Us ei ole pelkästään sosiaalinen, vaan myös psykologinen peli. Peli vaatii paljon sosiaalisia taitoja ja hyvää pokerinaamaa. Peli onkin parhaimmillaan kaveriporukan kanssa, kun taas satunnaisten tuntemattomien kanssa yhtä suurta tuskaa.

Cyberpunk 2077

WAKE UP, SAMURAI!

Jos Last of Us 2 oli yksi vuoden odotetuimpia pelejä, häviää se kuitenkin Cyberpunk 2077:lle tässä asiassa. Kahdeksan vuoden ikuisuusprojekti julkaistiin vuoden 2020 lopussa, mutta valitettavasti pelin vastoinkäymiset eivät jääneet siihen.

Cyberpunk 2077 kertoo pikkurikoksia tekevän päähenkilö V:n tarinan kyberpunkmaailmassa. Epäonnistuneen keikan jälkeen V saa mikrosirun muodossa Johnny Silverhandin – Keanu Reevesin hahmon – asumaan päänsä sisään, ajaen tämän hulluksi ja samalla kohti varmaa kuolemaa, ellei Silverhandista päästäisi eroon. Tästä alkaa seikkailu Night Cityn kaduilla.

Cyberpunk 2077 on erittäin näyttävä teos, mitä sen lupailtiinkin olevan alusta asti. Oikeastaan niin näyttävä, että julkaisuvaiheessa Sony ilmoitti vetävänsä sen pois PlayStation Storesta ongelmien vuoksi, peli ei nimittäin pyörinyt luvatulla tavalla PS-alustoilla.

Peliä on usein verrattu GTA 5:seen, mutta ainakin meidän mielestämme valitettavasti Cyberpunk 2077 ei yllä aivan samalle tasolle. Pelistä paistaa edelleen viimeistelemättömyys, mihin CD Projekt Red on aikonut puuttua. Peli onkin saanut viime vuodesta lähtien parannuksia ja DLC-osia.

Animal Crossing: New Horizons

Nintendon ehkä vuoden 2020 odotetuin peli oli ehdottomasti Animal Crossing: New Horizons, joka onnistui iskemään niin pelisarjan vanhoihin faneihin kuin taas uusiin pelaajiin. Tarjolla on pieni pala paratiisia – mikäli onnistut selviämään pesukarhu Tom Nookin suorastaan kiskurimaisista talojen hinnoista.

Pelaajan raataessa maksaakseen talo- tai sen remonttilainan pois keräämällä hyönteisiä, kalastamalla kaloja tai keräilemällä hedelmiä, ehtiipä siinä ohessa myös muovailla saaresta itsensä näköisen. Mitä houkuttelevamman saaren luot, sitä enemmän muutakin porukkaa sinne haluaa asustelemaan. Ja mitä enemmän porukkaa saarellasi asustelee, sitä varmemmin saat rokkitähtiä vetämään keikkoja saarellasi!

Animal Crossing: New Horizons tarjoaa jotain sellaista tyyneyttä ja täyttymystä, mitä moni muu videopeli ei pysty tarjoamaan. Omalla tavallaan se ei ehkä kuulukaan perinteisten pelien kategoriaan siinä mielessä, että sen voisi päästä lävitse – ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä. Animal Crossingin maailmassa tekemistä riittää ihan koko ajaksi.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Vekkulimainen Lombax robottiystävineen palaa seikkailemaan eettereihin uudessta Ratchet & Clank: Rift Apart -pelissä. Tämä peli onkin ensimmäinen tämän listan vuoden 2021 julkaistu videopeli. Peli saa etenkin pelisarjan ystävien sukat pyörimään jaloissa, mutta tarjoilee paljon myös pelisarjaan vasta nyt tutustuville.

Tarina alkaa, kun Ratchetille ja Clankille järjestetyn voittoparaatin jälkeen Clank antaa ystävälleen lahjaksi Dimensinator-nimisen aparaatin, jonka avulla pystyy hyppimään todellisuuksien välillä. Valitettavasti jo heti kättelyssä pääpahis Dr. Nefarious varastaa tämän Dimensinatorin ja vie kaverukset mukanaan aivan uuteen ulottuvuuteen. Ja tässä ulottuvuudessa Nefarious on voittanut. Toisessa ulottuvuudessa Ratchet ja Clank tapaavat toisen lombaxin, Rivetin, sekä sotarobotti Kitin. 

Pelissä on edelleen niitä samanlaisia hullunkurisia aseita, joilla tapella Dr. Nefariousta ja hänen kätyreitään vastaan. Esimerkkinä vaikkapa Pixelizer, joka muuttaa vastustajan kasaksi pikselimössöä tai Mr. Fungin taistelemaan pelaajan rinnalla kätyreitä vastaan.

Ratchet & Clank: Rift Apart sopii erityisen hyvin niin perheen pienimmillekin pelaajille, sillä vaikeustaso on helposti säädettävissä. Mutta parhaimmat nostalgiapärinät saavat siitä varmasti pienempien vanhemmat.

Mitä luvassa vuodelle 2023?

Vuoden odoteimpia pelijulkaisuja:

Julkaistu
Kategoria(t): Pelit

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *